onsdag 26. juni 2013

5. plass i VM U21 i Umag, Kroatia

I uken som var spilte vi VM U21, det som kanskje er sesongens høydepunkt for vår del. Årets VM U21 tok sted i Umag, en liten by på Kroatias kyst. Dette er et fint sted og dette var 3. gangen vi var her på tre år. Vi ankom et par dager tidligere, og fikk dermed tid til å spille treningskamper mot Canada og Tyskland. På grunn av rankingen vår måtte vi gjennom kvalifisering for å komme inn selve mesterskapet.
                                         Norge-Tyskland




Det var rundt 20 lag i kvalifiseringen, men bare 4 lag fikk komme inn i hovedrunden, som inneholder 32 lag. Det er ofte mange gode lag i kvalifiseringen, så det er ofte ekstra vanskelig å komme inn i hovedrunden. Noen eksempler er Brasil sitt 2. lag som senere vant VM, i tillegg til U19 verdensmesterne fra i fjor, Polens 2. Vi måtte vinne to kamper for å komme inn i turneringen, og møtte Belgia i første kampen. Dette var et lag vi ikke visste noen ting om, men kampen gikk greit og det ble en 2-0 seier. I siste kvalifiseringskampen møtte vi et sterkt tysk lag. Disse kom på 5. plass i EM U20 i fjor og kom senere også på 5. plass i dette mesterskapet. Vi spilte en god kamp og vant en god 2-0 seier, 21-11, 21-18. Vi var nå klare for hovedrunden.

Vi kom i pulje med forhåndsfavoritten Brasil, Østerriket 2 og Iran. Første kampen ble spilt mot Iran. Dette var et overraskende bra lag. Vi spilte en solid kamp og vant 2-0. Neste kamp var nå mot Østerriket. Vi fortsatte spillet vårt fra Iran kampen, og gikk seirende ut 21-12, 21-14 etter mye bra poengspill. Det var nå duket for gruppefinale mot Brasil! I denne kampen fortsatte vi det gode spillet frem til vi ledet 19-17 i første sett. Da begynte vi plutselig å gjøre en del dume ting og tapte settet 20-22. Vi kom aldri tilbake i kampen og det ble til slutt 16-21 i favør Brasil. Vi kom dermed på 2. plass i puljen.

I 1/16 finalen trakk vi Namibia. Vi vant denne greit, og var dermed klar for 1/8 finale. Her møtte vi Latvia. Dette er to karer på godt over 2 meter. Det var dette laget vi røk ut mot i EM U20 i fjor, så vi var veldig revansjesugne. Vi startet ikke så bra og tapte 15-21 i første settet. Vi lå lenge under i 2. settet også, men på stillingen 15-18 til de i, greide vi å snu det. Det ble et jevnt sett, men vi kom heldigvis seirende ut av det 26-24. I 3. settet startet vi bra, og Latvia ble presset til å gjøre feil. Vi vant settet 15-10 og var dermed klare for kvartfinale!

I kvartfinalen møtte vi Russland. Denne kampen startet veldig bra for vår del og vi vant 21-17 i første settet. Frem til vi ledet 9-7 i andre settet og hadde relativt god kontroll, begynte Russland og spille virkelig bra, mens vi falt litt ned fra det gode spillet vi spilte i første settet. De dro til slutt i land andre settet og vi var klar for et siste og avgjørende sett. Vi spilte greit, men Russerne hadde en god kamp og det ble til slutt en 5. plass på oss.

Vi er fornøyd med 5. plassen, men det er litt kjipt når vi ser vi kunne kommet oss til en semi hvis vi hadde spilt på topp. Nå er det neste på
kalenderen en Norges Tour i Oslo. Den starter på fredag.

Her kan du finne resultatene fra mesterskapet, mens flere bilder kan du finne hvis du klikker her.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar