mandag 29. juli 2013

Novi Sad Masters i Serbia

Siste turnering utenlands var i Serbias nest største by, Novi Sad. Siden det var fire norske lag påmeldt i turneringen, med en maksgrense på tre lag per nasjon måtte vi ut i country quota på grunn av at vi hadde nest lavest seeding av de norske lagene som var påmeldt.
Slovenia
Det vil si at vi måtte slå et norsk lag for å kvalifisere oss til kvalliken. Det var heller ingen lett motstander vi måtte slå ut, nemlig Tvinde/Loftesnes. Dette er et lag vi har spilt jevnt med i de siste årene. Vi spilte en god kamp og gikk heldigvis seirende ut 21-12, 21-16. Vi var dermed klare for kvalliken. Her møtte vi i første kamp et lag fra Slovenia. Den ene spilleren har hatt mye gode resultater tidligere blant annet vunnet jr EM for noen år siden, og vunnet nettopp denne turneringen for to år siden. Heldigvis var ikke makkeren like god, men det ble en tøff kamp i godt over 30 varmegrader. Vi vant til slutt 2-0.

I siste runde om å kvalifisere oss til hovedrunden møtte vi et lag fra Nederland, med en spiller som hadde spilt VM uken før. Etter et meget godt første sett vant vi såvidt 21-19. De snudde det til sitt favør i det andre med en 22-20 seier. I tredje og avgjørende sett lå vi under like før slutt, men trakk det lengste strået på de siste ballene og vant med en god blokk fra Andreas på matchballen. Vi var dermed klar for vår første hovedrunde noensinne i en europeisk seniorturnering!





Første runde møtte vi et lag vi kjenner godt, østerrikerne Kunert-Petutschnig. Petutschnig vant U20 EM i fjor og kom på tredjeplass i U23 VM i år, mens Kunert er en litt eldre og mer erfaren spiller. Vi starter kampen dårlig og taper første sett 21-15. Vi spiller oss opp igjen i andre settet og leder 20-17. Kjedelig for oss, men bra for de henter de oss igjen og tar settet 23-21 i deres favør. Vi hadde ikke vår beste kamp, men det kunne snudd seg hvis vi hadde dradd i land 2. settet. I neste kamp stod de sveitsiske brødrene Kissling-Kissling for tur. Etter ett godt sett av de, og et godt sett av oss var det duket for et tredje og avgjørende sett. Etter mange lange ballvekslinger i varmen vant de til slutt 15-13. 

Vi er veldig fornøyd med turneringen, spesielt med kvalifiseringen. I hovedrunden hadde vi en dårlig og en grei kamp, men vi er en erfaring rikere!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar